Lucruri de făcut și de vizitat în Kranjska Gora din Slovenia

Lucruri de făcut și de vizitat în Kranjska Gora din Slovenia

Dacă vă faceți planuri să vizitați frumoasa țara a Sloveniei, ar trebui să vizitați Kranjska Gora.

Aflat la granița dintre Italia și Austria, Kranjska Gora este renumită ca fiind cea mai faimoasă stațiune montană din Slovenia. De fapt, aici se susțin cupe mondiale pentru sărituri cu skiuri și competiții cu skiuri în fiecare an. Principala atracție pentru majoritatea este skiul, Kranjska Gora are o stațiune perfectă pentru începători și familiile cărora le place să facă ski. Însă, pe lângă ski, mai sunt și alte lucruri pe care le puteți face în Kranjska Gora.

Vizitați Kranjska Gora, Slovenia
În Kranjska Gora, pe lângă schi, oferă multe alte activități sportive

Având deschidere la Parcul Național Triglav și un incredibil lanț muntos, Kranjska Gora este popular pe durata întregului an. Este o stațiune alpină idilică, plină de baruri, restaurante, spauri, piscine și multe altele.

Câteva din lucrurile pe care le puteți face la Kranjska Gora sunt:

Drumeții

Puteți face drumeții prin întreaga regiune a Kranjska Gora și este și una dintre punctele de access în frumoșii Alpi Julian. Aveți de toate, plimbări relaxante prin văi, de pildă în jurul Rezervației Naturale Lacurile Zelenci sau Lacul Jasna sau prin Valea Tamar, și până la urcări la cele mai faimoase vârfuri din regiune. 

Video: Zelenci, Lacul Jasna și Kranjska Gora

Una dintre cele mai îndrăgite locuri din regiune este Trecătoarea Vrsic. Este o trecătoare montană uluitoare care trece prin Kranjska Gorga spre Bovec. Există și drumuri aproape de vârf.

Datul cu parapanta

Dacă vă place să vă dați cu parapanta, cel mai apropiat punct pentru acest tip de sport se află la frontiera triplă între Slovenia, Austria și Italia. Puteți ajunge în partea austriacă prin micul oraș din Arnoldstein, Dreilaendereck. 

Vizitați Kranjska Gora - datul cu parapanta
În timp ce vizitați Kranjska Gora, puteți încerca, de asemenea, parașutismul

Ciclism montan

Există activități de ciclism pentru toate nivelurile din regiune. Parcul MTB de pe pârtiile de schi Kranjska Gora este de fapt deschis pe timp de vară. Ascensoarele rulează practic pe timp de vară și te vor duce în vârf. De asemenea, joacă gazdă la diferite evenimente internaționale de MTB.

Vizitați Kranjska Gora - ciclism montan
Vizitați Kranjska Gora și încercați să vă parte la ciclism montan

Există o pistă pentru biciclete plate care merge de-a lungul vechii căi ferate. Este perfect pentru mersul cu bicicleta blândă și pentru cei care doresc să se bucure de ciclism în timp ce asistăm la împrejurimi minunate.

Călărit

Aveți posibilitatea de a face călătorii cu calul în jurul regiunii. Un loc foarte indicat pentru asta este clubul pentru călărit din Zirovnica.

Înnot

Puteți găsi câteva piscini în hotelurile din Kranjska Gora. Hotelul Larix are facilități excepționale, complet cu un centru SPA, o piscină cu priveliji uluitoare și o piscină pentru copii. Hotelul Kompas, pe de altă parte, are o piscină interioară incredibilă și câteva piscini separate cu tobogane pentru copii. Hotelul Lek se mândrește cu vârtejul lor de apă și pișcina. Hotelul Spik este gică contra și are pentru fiecare piscină un întreg parc de distracții.

Pescuit cu muște

În Kranjska Gora, regiunea superioară Sava River și răurile Pisnica și Bistrica, nu numai că sunt uluitoare, dar aici puteți pescui ca în niciun alt loc.

Articole din aceeași categorie