Regina Peșterilor: Peștera Postojna

Regina Peșterilor: Peștera Postojna

În inima perlei verzi a Europei, Republica Slovenia, există un paradis subteran, fascinant, subteran: Peștera Postojna. Sistemul Peștera Postojna care respiră este o serie de caverne, săli și pasaje care au o lungime de aproximativ 24 km. Peștera a fost sculptată de râul Pivka în urmă cu aproximativ două milioane de ani.

Peștera Postojna este singurul loc de pe suprafața Pământului unde puteți vedea cel mai uluitor Brilliant în forma de formare a peșterii; poate întâlni dragonul copilului; vezi munții falnici, murmurând râuri și vaste săli subterane. Este o aventură reală și fără egal pentru exploratori și este leagănul speleobiologiei.

Peștera Postojna - Sala de concerte
Sala de concerte din Peștera Postojna

Peștera a fost deschisă vizitatorilor acum 200 de ani în 1818, iar de atunci, peste 40 de milioane de vizitatori au venit acolo din toată lumea. Există o carte de vizitatori de aur, care are părerile și experiențele celor mai distinși.

Lucruri pe care nu ar trebui să le ratezi în Peștera Postojna

Traseu de tren prin Peștera Postojna:

Acesta este un tur de jumătate de oră care include o călătorie cu trenul și o plimbare pe o potecă lină. Plimbarea de neuitat prin cea mai captivantă peșteră, cu formațiuni rupestre magnifice și faună diversă, pornește de la peșterile Marelui Munte. Un ghid te însoțește prin tuneluri, săli și galerii. Galeriile sunt decorate cu un șir de stalactite și picături enorme. Există, de asemenea, stalagmite care se numesc zgârie-nori a peșterii Postojna. Din Caverna Velika Gora, treci pe podul rusesc, care a fost construit de prizonierii ruși din Războiul Mondial, în 1916.

Plimbare cu trenul în Peștera Postojna

Apoi veniți din nou peșteri de 500 de metri. Există stalagmite uriașe și stalagmite care au avut nevoie de două milioane de ani pentru a se dezvolta. Deoarece necesită 30 de ani pentru a produce 1 mm de stalactite. Din sălile unor peșteri frumoase, trenul continuă spre sud, prin holul de iarnă. Aici veți vedea stalagmitele albe de zăpadă de 5 m, numite Brilliant, și puternicul Pilon Baroc, care a apărut și a fost stabilit ca simbol al Peșterii Postojna.

Apoi ajungi la cea mai mare porțiune din Peștera Postojna: Sala de beton. Este renumit pentru spectacolele muzicale de Crăciun, deoarece poate găzdui în jur de 10.000 de persoane. Vizitatorii preiau trenul din Concrete Hall și ajung la intrare.

Dragonul bebeluș:

Se credea că un balaur trăia în Peștera Postojna, iar peștii umani sunt urmașii săi. Este supereroul lumii animalelor care trăiește în întunericul etern al peșterilor. Olmul sau peștele uman este singurul vertebrat subteran european și cel mai mare prădător care are o viață de aproximativ 100 de ani și poate supraviețui mai mult de 8 ani fără a avea niciun aliment.

Puieți de dragoni în Peștera Postojna

Este complet orb și este adaptat la viața de peșteră întunecată. Peștera Postojna este cea mai diversificată biologic din lume. Există mai mult de 150 de specii de animale. Unul dintre coridoarele sale are un vivariu, care trebuie vizitat pentru a ști despre animale. Cea mai istorică poveste s-a întâmplat în 2016, când oamenii au văzut pentru prima dată ouăle de dragon ieșind din ouăle de pește uman.

Briliantul cu inspirație și zgârie-nori:

Peștera Postojna găzduiește toate tipurile de formațiuni incredibile Karts. Stalagmitele și stalactitele sunt enorme ca număr și versatile ca mărime, formă și natură. Magnifica stalagmite înalte de cinci metri înălțime, numită Brilliant este simbolul Karts-ului sloven și al Peșterii Postojna. Picăturile care se încadrează din Brilliant s-au format și coloana bogată în ornamente a fost așezată lângă ea. Acest lucru este imposibil de ignorat această priveliște uimitoare. Zgârie-nori este o altă formație puternică de stalagmite, care este înaltă de 16 metri.

Parcul Peștera Postojna:

Parcul Peștera Postojna include mai multe peșteri, expoziții, o moară veche, două castele, un râu, mai multe restaurante și un hotel, pe lângă Peștera Postojna.

Vivariu:

Vivarium se află lângă Peștera Postojna. Are două părți: una este un laborator de cercetare, iar cealaltă este unitatea de expoziție speologică. Speciile din Peștera Postojna sunt prezentate în unitatea de expoziție. Printre 150 de locuitori ai peșterii, cel mai proeminent este Olmul. Este endemic în apele subterane europene. Vivarium are informații despre toată viața biologică a peșterii.

Cel mai mare castel rupestru din lume:

Din adâncimea magică a peșterii, există un coridor către lumea de basm a cavalerului: Castelul Predjama. Castelul este printre cele zece cele mai fascinante castele ale lumii. Este cocoțată în mijlocul stâncii stâncoase de 800 de ani.

Fascinant castel Predjama
Castelul Predjama, Slovenia

Expoziția Pestera Karts Karts:

Este o expoziție permanentă care se desfășoară într-o clădire separată din Parcul Peștera Postojna. Expo a început în 2014 și este cea mai mare Expo despre peșteri și formațiunea Karts de pe glob. Este interactiv și ghidat. Oamenii cu dorința de a avea o perspectivă profundă asupra fenomenelor și a lumii subterane sunt mai interesați de Expo.

Misterul din ultimul regim:

În vremurile fostului regim, celebrul Hotel Jamal a avut o viață dublă. Cu oamenii, a trăit o creatură nedezvăluită, care a provocat activități neobișnuite. Activitățile provoacă o agitație chiar și astăzi. Vizitați camerele secrete ale Hotelului Jamal și descoperiți misterul.

Mondrian Homestead:

Modrijan Homestead se află pe râul Pivka, în Parcul Peștera Postojna. Are o moară, o clădire rezidențială și un restaurant. Moara este funcțională de acum 500 de ani.

Otoh, Pivka și Peștera Neagră:

Aceste trei peșteri sunt conectate la puternica Peștera Postojna de-a lungul râului Pivka. Fiecare peșteră este unică și are o lume magică în interior. Turul durează în jur de 2 ore. Este un lucru obligatoriu pentru fanii peșterii care vizitează Peștera Postojna.

Există un tur regulat și un tur de aventură. Evident, turul de aventură este mai provocator. Deci, este recomandat oamenilor condiții fizice puternice și celor care sunt iubitori de peșteri experimentați. Turul regulat este la fel de interesant. Așadar, dacă vă planificați vacanțele, păstrați prioritar Parcul Peștera Postojna și faceți din vacanța dvs. cele mai interesante și memorabile pentru totdeauna.

Articole din aceeași categorie