Cele mai frumoase orașe japoneze conform localnicilor

Cele mai frumoase orașe japoneze conform localnicilor

Putem vorbi de o grămadă de lucruri incredibile când vine vorba de Japonia. De la cultura fascinantă, destinații istorice uimitoare, la mâncarea lor savuroasă, nu puteți greși indiferent de alegere. Însă, conform localnicilor, următoarele orașe japoneze sunt cele mai frumoase și interesante și au motive bine întemeiate!

Kyoto

Capitala Japoniei de mai bine de o mie de ani, orașul Kyoto și-a păstrat frumusețea atrăgătoare în ciuda faptului că a adoptat și primit trendurile mai contemporane. Localnicii sunt de acord cu faptul că orașul este grozav, acesta oferind acces la mai multe destinații la fel de impresionante.

Acest oraș vechi este un loc grozav pentru cei care vor să exploreze. Aici vă așteaptă numeroase aventuri în stil japonez. Vă puteți lua ceva de mâncare din Piața Nishiki sau puteți asculta sunetele pe care le scot copacii din Pădurea de Bambus Sagano când bate vântul.

Templul Kiyomizu-dera, Kyoto - Japonia
Templul Kiyomizu-dera este cel mai faimos templu din Kyoto, JJaponia

Kyoto este și locul ideal pentru a cere ajutor de la localnici. Aceștia vă recomandă să treceți și pe la clădirea Gara Kyoto. Complexul este plin de restaurante și este locul unde atât călătorii cât și localnicii iau masa de prânz și cina.

Dacă aveți de gând să rămâneți în Kyoto pentru o perioadă de timp, nu veți regreta alegerea. În plus, orașul este un loc bun pentru a vă începe călătoria prin Japonia. Conform localnicilor, cu siguranță nu vă va fi greu să luați trenul până în Osaka.

Dacă sunteți amatori de dulciuri, Kyota este un loc ideal pentru a vă satisface poftele. Aici veți găsi sute de delicii pe care cu siguranță le veți adora. Gara Kyoto, de exemplu, este locul unde se află Pancake, și da, este exact ceea ce sugerează numele!

Osaka 

Fiind centrul culinar oficial al Japoniei, Osaka este un loc dinamic și plin de viață și caracter pe care nu trebuie să îl ratați. Gama largă de produse culinare și energia intensă a orașului cu siguranță vă va încânta toate simțurile.

Evident, mâncarea este atuul principal al orașului și este un paradis pentru gurmanzi. Conform localnicilor, Osaka este faimos pentru trei tipuri speciale de mâncare. Acestea sunt kushikatsu sau carne bine făcută, legume și pește pe băț; takyoaki sau chiftele de caracatiță prăjite; și okonomiyaki sau clătite japoneze.

Video: Top 15 lucruri de făcut în Osaka, Japonia | Ghid turistic Osaka

Deci, unde ar trebui să mergi dacă vrei să servești o masă delish pe durata vizitei în Osaka? Localnicii susțin că aceste cartiere, Shinsaibashi sau Dotonbori, merită un loc pe lista oricărui gurmand. Și piața Kuromon Ichiba poate fi un loc bun de vizitat.

Însă, în afară de mâncare, Osaka oferă numeroase atracții turistice. Deși nu e la fel de renumit precum Tokyo și Kyoto, cu siguranță vă veți distra explorând orașul deoarece sunt o sumedenie de lucruri de văzut și făcut. Localnicii recomandă cu mare încredere acvariul din Osaka, acesta fiind unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Localnicii mai recomandă să îl vizitați la începutul zilei pentru a putea sta cât mai mult timp acolo. Aceștia mai recomandă și Muzeul de Istorie Osaka deoarece acesta este cel mai bun loc pentru a afla mai multe de oraș. Localnicii mai menționează și faptul că muzeul oferă o priveliște panoramică a Castelului Osaka.

Tokyo 

Pur și simplu nu vă puteți plictisi hoinărind prin Tokyo. Toate cele 23 de cartiere ale orașului oferă câteceva pentru fiecare persoană. În afară de faptul că este o combinație dinamică între prezent, trecut și viitor, Tokyo este vțrtej de sunetele și culori.

Câteva dintre atracțiile specifice orașului Tokyo sunt plimbările pe străzile pietruite din jurul Altarului Meiji sau luarea mesei la restaurantul Kaleidoscope Robot Restaurant. Și cea mai bună parte este că indiferent unde aveți de gând să vă plimbați, puteți fi liniștiți că nu veți păți nimic deoarece Tokyo este unul dintre cele mai sigure orașe din lume.

Video: 100 de lucruri de făcut în Tokyo, Japonia | Ghid turistic Japonia

Conform localnicilor, vizitatorii nu trebuie să rateze trendurile nebunești din cartierele pentru modă precum Shibuya și Harajuku. Aceste locuri tind să fie compleșitoare, astfel, asigurați-vă că ați primit câteva indicații de la localnici. Când vă aflați în Harajuku, localnicii recomandă să serviți o bere la Bufetul Harajuku, unul dintre cele mai renumite bufeturi pentru bere din oraș.

Localnicii confirmă faptul că Tokya este locul ideal pentru cei cărora le place ramenul. Aceștia susțin că este foarte la modă să ia masa la unul dintre lanțurile de restaurante japoneze precum Ichiran și Yoshinoya Ramen. Dacă nu stiați, oameni din toate conlțurile lumii vin la Ichiran doar pentru a servi tokotsu sau ciorbă de porc.

Yokohama

Yokohama se dezvoltă minutat în ciuda perioadei dificile în urma Marelui cutremur din Kanto și după devastarea orașului în Al Doilea Război Mondial. În ziua de azi, acesta a devenit un oraș-port uimitor și plin de atracții turistice, delicii inedite și o viață de noapte palpitantă.

Orașul are câteva repere precum: Turnul Yokohama care are cel mai rapid lift din Japonia sau Cosmo Clock 21, roata imensă din oraș. Veți avea numeroase oportunități să vedeți orașul de sus.

Yokohama în Japonia noaptea
Vedere de noapte – Yokohama, Japonia

Mai sunt și alte atracții odată ce reveniți cu picioarele pe pământ. Localnicii recomandă să vizitați Depozitul de cărămizi Yokohama dacă sunteți interesați de ceva inedit. Aceștia susțin că depozitul este foarte diferit față de celelalte centre comerciale pe care le veți vedea prin Japonia.

Dacă doriți să explorați periferiile orașului Yokohama, asigurați-vă că luați un shinkansen sau tren rapid pentru o călătorie de o zi. În Yokohama, localnicii recomandă să încercați ramenul și tăiețeii din zonă. Gara Yokohama este locul ideal pentru a încerca niște tăieței, aici tradiția armoniei în grup sau wa ajută la aspectul zonei pentru public. Restaurantele de aici vă oferă tot felul de tăieței, de la soba, la ramen și udon, pentru foarte puțin bani, puteți savura o masă excelentă.

Nu ratați aceste orașe când vizitați Japonia!

Articole din aceeași categorie