Sfaturi de reținut în timpul călătoriei la Viena

Sfaturi de reținut în timpul călătoriei la Viena

Aveți de gând să vizitați Viena sau Viena în curând?

Austria este o țară frumoasă din multe puncte de vedere, iar Viena este adesea cel mai bun loc pentru a începe o călătorie în Austria. Dar, înainte de a vă entuziasma să vă faceți bagajele și să vă rezervați zborul, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți mai întâi pentru a vă asigura o călătorie ușoară și de succes.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita?

Având în vedere că Viena are o climă continentală, orașul Viena poate deveni fierbinte în lunile de vară și rece în sezonul de iarnă. Vă puteți aștepta la o experiență uimitoare și unică dacă ajungeți să vedeți Viena atunci când cad frunzele toamnei, când zăpada acoperă totul sau când soarele de vară luminează întregul loc.           

Parcul și Palatul Schönbrunn din Viena, Austria
Parcul și Palatul Schönbrunn din Viena, Austria

În timpul iernii este deschisă Piața de Crăciun, care vă va încălzi cu vinuri roșii și luminițe fierbinți. De asemenea, vara, puteți petrece ceva timp pe terase sau în parcurile aglomerate în timp ce vă bucurați de o băutură răcoritoare.                                                                                                                                                                                            

Cum să ajungeți la Viena

Există o mulțime de mijloace diferite de a ajunge în Austria, datorită poziției sale în Europa Centrală. Zborul este cea mai ușoară și mai rapidă modalitate de a ajunge în această țară, companiile aeriene United și Austrian având zboruri directe din Statele Unite, în timp ce Jet2, EasyJet și Ryanair oferă zboruri directe din Regatul Unit. 

În momentul în care ajungeți la aeroport, aveți posibilitatea de a alege să luați un Uber sau un taxi care vă va duce direct la hotel. De asemenea, vă puteți îndrepta spre gara situată la etajul inferior al terminalului aeroportului, unde puteți lua trenul care vă va duce în inima orașului. 

Dacă intenționați să călătoriți în Europa, este ușor să luați trenul din Praga, Budapesta și Bratislava sau să vă urcați într-un autobuz din mai multe orașe din apropiere, iar cea mai cunoscută rută de călătorie este Budapesta.

Cel mai bun mod de a vă deplasa în Viena 

Călătoria spre și în jurul Vienei este rapidă și ușoară. Cu toate acestea, după ce ați făcut toate acele lungi plimbări și ați mâncat din delicatesele acestei capitale austriece, puteți lua oricând o pauză folosind sistemul de transport public. 

Există tramvaie și autobuze care circulă de dimineața până seara, astfel încât puteți fi siguri că vă puteți deplasa ușor și rapid în zonă. După miezul nopții, puteți merge în continuare cu autobuzele speciale de noapte care circulă pe străzile principale din centrul orașului. 

Tramvaiul din Viena
Tramvaiul este unul dintre cele mai bune mijloace de transport din Viena

Stațiile de metrou sunt, de asemenea, curate, fără aglomerație și cu totul clar marcat. Puteți fi siguri că nimeni nu vă va împinge doar pentru a intra în metrou înaintea dumneavoastră. Puteți găsi chiar și locuri libere imediat, fără a fi nevoie să vă grăbiți. 

Taxiurile sunt, de asemenea, foarte accesibile în Viena, deși este aproape imposibil să prinzi unul pe stradă. Prin urmare, de obicei, este de a chema un taxi la un hotel sau la un restaurant sau puteți, de asemenea, să căutați zonele speciale pentru taxiuri unde le puteți găsi așteptând. 

Unde vă puteți caza în Viena?

Viena este formată din mai multe districte și este destul de bine delimitată, permițându-vă să ajungeți fără probleme la diferite atracții. Nu trebuie să vă stresați atunci când căutați un loc de cazare excelent, deoarece există o mulțime de opțiuni din care puteți alege.

5 greșeli pe care turiștii le fac când vizitează Viena, Austria

Pentru iubitorii de atracții istorice 

Dacă doriți să vă aflați chiar în inima orașului, cea mai bună alegere este Districtul 1, care se află la o distanță scurtă de atracțiile de top, precum Stephansdom, Graben și Palatul Hofburg. 

Pentru fanii zonelor exterioare 

Parcul Prater se găsește în districtul 2 și este perfect pentru plimbări pentru a arde mâncărurile gustoase pe care le puteți mânca aici. 

Pentru dependenții de cumpărături 

Districtele 6 și 7 sunt întotdeauna principalele cartiere pentru cei care caută cea mai mare stradă comercială din Viena, cu o selecție de opțiuni de restaurante. Este un alt loc uimitor în care puteți sta, deoarece Districtul 1 se află, de asemenea, la distanță de mers pe jos de mai multe zone, cu sistemul de tramvai și metrou care vă leagă ușor de centrul istoric.

Pentru pasionații de operă și teatru 

Districtele 3 și 4 sunt, fără îndoială, cele mai bune districte în care puteți alege să stați. Acestea se află în apropierea mai multor atracții, cum ar fi Naschmarkt, Stadtpark, Belvedere și majoritatea teatrelor și operelor din oraș. 

De asemenea, se află chiar sub Districtul 1, ceea ce înseamnă că un hotel aici va fi o opțiune excelentă dacă doriți să fiți aproape de obiectivele turistice fără a fi nevoie să stați în locuri turistice. Este, de asemenea, cel mai bun loc în timpul iernii, deoarece Palatul Belvedere se transformă într-un strălucitor Sat de Crăciun. 

Ce să mănânci în Viena?

După ce ați petrecut atâtea ore explorând afară, meritați o pauză rapidă și delicioasă pentru a încerca unele dintre cele mai uimitoare mâncăruri din Austria. 

Nu ratați ocazia de a încerca Wiener Melange, cafeaua locală din Viena. Acesta este un tip de espresso cu spumă de lapte și moară aburindă și asociați-o cu Wiener schnitzel, un fel de mâncare locală populară pe care o puteți servi cu carne de vițel sau de porc. De asemenea, ar trebui să luați o înghițitură din berea locală și să luați o îmbucătură din sandvișurile deschise pe care le puteți găsi într-o cafenea din oraș. Profitați de această ocazie pentru a încerca prăjitura Torte, care vă lasă gura apă, disponibilă la Hotel Imperial Vienna și în multe cafenele.

Rețineți însă că multe restaurante din zonă acceptă doar numerar, așa că nu vă bazați doar pe carduri. Dacă doriți, puteți lăsa și bacșișuri. Deși acest lucru nu este așteptat, oamenii apreciază totuși. 

Dacă preferați să vă gătiți singuri mâncarea în timpul vacanței la Viena, rețineți că majoritatea magazinelor alimentare din zonă sunt închise în zilele de duminică. Ca atare, este important să vă aprovizionați cu produsele alimentare de care aveți nevoie înainte de acea zi. 

Viena este, fără îndoială, un loc minunat pentru că are totul în magazin pentru toată lumea. Țineți minte aceste sfaturi pentru cea mai memorabilă excursie în Viena!

Articole din aceeași categorie