Vizitează Veneția pe bani puțini

Vizitează Veneția pe bani puțini

Nu e un secret că Venenția este una din cele mai scumpe locuri de vizitat din Europa. De la hoteluri la restaurante, și chiar la plimbările cu gondola, toate acestea vă pot goli foarte rapid buzunarul.

Însă, asta nu înseamnă că ne trebuie o avere de fiecare dată când mergem în Orașul Plutitor. Aici sunt câteva dintre lucrurile pe care le puteți face fără să vă coste prea mult.

1. Satisfaceți-vă nevoie de artă în Galeria Dell’Accademia

Galeria Dell’Accademia este cel mai mare muzeu de artă renascentistă venețiană din lume. Găzduiește o colecție impresionantă de picturi Venețiene din era Byzantină și până în secul XIV gotic.

Video: Galeria Dell’Accademia, Veneția

Aici puteți vedea lucrări de Bellini, Giorgione, Carpaccio, Veronese, Tiziano, Tintoretto, Tiepolo and Canaletto, Longhi, Bellotto and Guardi. 

2. Lăsați-vă uimiți de Bazilica San Marco

Bazilica San Marco sau Biserica Sf. Marcu, găzduiește o colecție uimitoare de statui, columne, interioruri decorate cu mozaic și domuri.

Video: Bazilica San Marco, Veneția

Aceasta este adevărata inimă a Veneției și este și locul de odihna a Sfântului Marcu. Întotdeauna veți întâmpina cozi lungi la intrare, însă puteți evita mulțimea.

3. Faceți un tur al Museo Arte Orientale Ca’ Pesaro

Dacă vă interesează colecțiile de artă japoneză din perioada Edo a Europei, atunci Meseo Arte Orientale Ca’ Pesaro va fi pe gustul vostru. Prințul Henry II de Bourbon a achiziționat colecția în una din colătoriile sale în Asia între anii 1887 și 1889.

Video: Meseo Arte Orientale Ca’ Pesaro

Puteți admira peste 30.000 de artefacte, chiar și pumnale și săbii, porțelanuri prețioase și armuri japoneze și o secțiune dedicată artei chinezești și indoneziene. 

4. Faceți o oprire la Chiesa dei Frari

Comoara religioasă Santa Maria Gloriosa dei Frari se poate găsi în inima Veneției și formează cel mai mare grup de clădiri din oraș.

Video: Veneția – Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frar

Adesea numită doar Frari, această biserică imensă dominează zona San Polo cu modul inedit în care s-au folosit cărămizile și formele gotice în arhitectura sa. În interior se păstrează opere de artă de Donatello, Titian și alți artiști locali.

5. Vizitați muzeul evreiesc și sinagogile 

Acesta este primul ghetou din lume și nu a suferit modificări majore decând a fost construit în Era Medievală.

Video: Vizitarea unui ghetou evreiesc în Veneția

Deschis publicului încă din 1953, muzeul găzduiește obiecte de cult, artefacte prețioase și chiar contractul nupțial încheiat de comunitate evreiască ce a locuit în zonă acum câteva secole. Turul include și vizitarea celor cinci sinagogi, toate fiind fondate în secul XVI.

6. Faceți o călătorie spre insula San Giorgio

Video: Insula San Giorgio, Veneția

Andrea Palladio a construit această importantă mănăstire benedictină pe micuța insulă cu un nume similar. Aceasta a fost construită în jurul a două sihăstrii și o biserică. Fundația Giorgio Cini administrează insula încă din 1951.

7. Bucurați-vă de planjele din Lido

Video: Lido di Venezia, Italia 2019

Faceți o călătorie cu barcă spre plajele pline de nisip din Lido unde aristocrații orașului obișnuiau să facă plimbări pe timpul verii. Dacă vizitați zona pe durata Festivalului de Film de la Veneția, puteți să vă întâlniți în persoană cu actori renumiți. Această plajă este deschisă și plină de restaurante cochete.

Dacă doriți să vă relaxați pe o plajă de nisip frumoasă, în vacanță în Italia. Apoi fă-ți drum sub picioare și vizitează Rimini.

Articole din aceeași categorie