Uimitoarele atracții turistice din Bled

Uimitoarele atracții turistice din Bled

În ziua de azi, probabil că nu ar fi surprinzător să fi văzut poze cu Lacul Bled și să fi rămas captivat de frumusețea uluitoare a lacului înconjurat de munți împăduriți și insula din centrul său unde se află o biserică, toate acestea creând un tablou pitoresc care vă lasă fără cuvinte.

Orașul Bled este recunoscut pentru priveliștile întinse și foarte scenice și pentru numeroasele activități în aer liber disponibile pentru turiști, precum scufundările, drumețiile prin munți, călătirtul, skiul și multe altele. Și dacă încă nu v-a convins locația, e foarte ușor și convenabil să faceți o călătorie aici mulțumită numeroaselor forme de transport foarte accesibile ca preț care sunt disponibile în orice perioadă a anului.

Dacă vă găsiți vreodată în această zonă idilică, nu ratați atracțiile turistice de mai jos, cu siguranță acestea vă vor face vizita cu atât mai memorabilă.

Castelul Bled

Castele au această putere de a evoca iubirea și romantismul prin simpla prezență. Deși unele castele ascund secrete întunecate, nicio listă de vacanță nu ar fi completă fără o vizită la un castel.

Castelul Bled este fără îndoială cea mai renumită atracție din oraș, locul fiind plin de turiști în plin sezon. Însă, cu siguranță veți trece peste îmbulzeală odată ce vedeți cu ochii voștri frumusețea acestui castel și istoria sa bogată.

Castelul Bled
Castelul Bled oferă o vedere excepțională a frumuseților din Bled și a Alpilor din jur

Turiștilor li se oferă mai multe tururi la castel din care să aleagă. Însă, pentru a vedea splendoarea adevărată a castelului, va trebui să vă alocați aproape o zi întreagă, sau și mai bine, să îl vizitați noaptea pentru o experiență unică.

Lacul Bled

Dacă vă aflați într-un loc de unde puteți vedea întregul lac, parcă acesta e rupt dintr-un basm. Și nici nu trebuie să vă îndepărtați mult de oraș, lacul fiind foarte aproape de acesta. Castele și munții din jurul lacului și insula din centrul lacului unde se află biserica sunt cele mai recunoscute trăsături ale lacului.

Aici aveți ocazia să închiriați un caiac sau o barcă cu vâsle dacp vreți să vă aventurați pe lac pentru o experiență pe care cu siguranță că nu o veți uita.

ideo: Lucruri unice și incitante de văzut și de făcut în Bled, Slovenia

Defileul Vintgar 

Dacă sunteți pasionați de frumusețea naturii, istorie și cultură, nimic nu se compară cu orașul Bled, cel mai puternic argument fiind Defileul Vintgar.

Fiind o altă comoară a orașului, Defileul Vintgar a fost sculpat prin eroziunea apei în rocă dealungul a multor ani mulțumită Răului Radovna.

Defileul Vintgar (Bled)
Defileul Vintgar

Cu siguranță veți simți nevoia de a vă petrece după-amiaza în acest loc fermecător oferit de Mama Natură.

Apa din rău este de un albastru impecapil de durata primăverii, florile cu colorit intens împodopesc malurile răului, transformând astfel zona în locul ideal pentru un picnic cu persoana îndrăgită sau pur și simplu un loc de relaxare pentru a citi o carte și pentru a savura vinul din zonă.

Biserica Adormirea Maicii Domnului 

Biserica Adormirea Maicii Domnului este biserica aflată pe insula din mijlocul Lacului Bled. A fost construită în secolul XV și încă păstrează aspectul pe care la avut în acea vreme.

Biserica Adormirea Maicii Domnului, Bled
O privire la Biserica Adormirea Maicii Domnului, Bled

Farmecul bisericii atrage numeroase cupluri de tineri din întreaga țară care vor să se căsătorească într-o locație inedită și remarcabilă.

Drumul până la biserică este o scară cu 99 de trepte, iar arhitectura bisericii fiind în stilul Baroc. Turiști pot alege într-un tur cu ghid sau un tur personal și mai au opțiunea de a rămâne la biserică pentru a vedea apusul de soare.

Stațiunea de ski Straža 

Deși Stațiunea de ski Straža nu se poate compara cu stațiunile din regiunile montane din Alpi din Elveția, Franța și Italia, această stațiune este locul ideal pentru o vacanță de iarnă, mai ales pentru acele persoane care încă nu au experiența necesară pentru a face ski în regiunile alpine.

Video: Straža – Bled, Slovenia, Cea mai bună distracție vreodată

Pârtia de skin se fală la câteva sute de metri deasupra orașului. Deși nu este foarte înaltă conform standardelor Europene, această vă oferă o priveliște spectaculoasă, zăpadă fină și multă distracție pe pârtie.

Începători se pot folosi de numeroasele programe de instructaj. Turiști mai la dispoziție numeroase baruri și restaurante prezente la lojă care servesc băuturi și mâncare.

Prețul biletelor pentru telecabine sunt foarte accesibile, cele mai populare atracții din zonă fiind toboganele.

Platoul Pokljuka

Numele poate fi greu de pronunțat, însă această atracție este printre cele mai spectaculoase atracții naturale pe care le veți vedea.

Pe durata sezonului de iarnă, Platoul Pokljuba este cel mai bun loc pentru o varietate de sporturi de iarnă și biathlonul care atrage participanți din toată lumea.

Video: Centrul Sportiv Pokljuka

Dacă nu sunteți adeptul activităților fizice, nu vă faceți griji deoarece frumusețea incomparabilă a locului este suficient pentru a vă ține mintea și ochii ocupațe.

Datorită faptului că vremea pe timpul iernii este mereu neprielnică în această zonă, vă puteți adăposti la căldură într-o cafenea unde puteți savura o cafea, o masă caldă și băuturile făcute de localnici.

Parcul Național Triglav 

Parcul Național Triglav din Bled se află pe cel mai înalt vârf din țară și este principala atracție pentru iubitorii de natură, amatorii de drumeții și acele persoane care vor să evite mulțimile de turiști din oraș și din împrejurimi.

Parcul se află în Alpii Julian și se mândrește cu căririle pentru drumeții bine marcate, priveliști fabuloase și vânzătorii locali de bijuterii, produse și alte obiecte.

Parcul Național Triglav - Stara fuzina
Parcul Național Triglav – Stara fuzina

Turiștii care preferă să fie în aer liber cutreieră parcul fără ghid însă aveți la dispoziție tururi dacă doriți să aflați mai multe despre istoria parcului.

Puteți ajunge la parc cu mașina, pe jos sau cu bicicleta. Dacă tot sunteți acolo, nu ratați șansa de a vizita Cascada Savica.

Bucătăria slovenă

Atracțiile turistice din Bled sunt numeroase și odată ce v-ați încheiat călătoria, nu uitați să gustați din bucătăria slovenă renumită pentru savoarea, pasiunea și unicitatea ei. Unele preferate locale pe care ar trebui să le încercați sunt produsele de patiserie, găluștele umlute cu carte și numeroasele vinuri din zonă.

Pe care dintre aceste atracții turistice din Bled le vei vizita prima dată?

Insula Vir, Croația

Țara vecină a Sloveniei este Croația. Există, de asemenea, insula turistică Vir. Citiți mai multe în articol Descoperă frumușețea insulei Vir.

Articole din aceeași categorie