Descoperă comorile ascunse ale orașului Tokyo

Takyo este oraș care are ceva pentru toată lumea, cele mai populare atracție reușesc întotdeauna să atragă un număr enorm de turiști. Însă pe lângă aceste destinații faimoase din oraș, există o grămadă de locuri mai puțin cunoscute care merită văzute. Aceste comori ascunse merită să fie recunoscute, așa că nu omiteți această listă scurtă cu cele mai bine ascunse secrete ale orașului Tokyo care poate nu vor mai fi ascunse:

Încă o statuie Hachiko 

Statuia celui mai faimos câine din Tokyo este locul ideal pentru întâlniri din Shibuya. Însă, datorită dragostei pentru Hachikp, orașului nu-i ajunge doar o statuie. Pentru a comemora aniversarea a 80 de ani de la moartea sa, cu ajutorul donațiilor s-a mai construit încă o statuie în campusul Universității din Tokyo, exact lângă Parcul Ueno.

Tokyo - Statuie Hachiko
Statuie Hachiko la Tokyo

Hidesaburo Ueno, stăpânul lui Hachiko, a fost un profesor la universitate, făcea naveta acasă de la Stația Shibuya în fiecare zi unde prietenul lui îl aștepta în fiecare seară. Când Ueno a murit în 1925, legenda spune că acest câine a fost tât de loial încât l-a așteptat să vină acasă timp de 10 ani, până în ultimele sale clipe în 1935. Vestea bună e că această poveste are un final fericit deoarece noua stauie reflectă reîntâlnirea dintre stăpân și câinele său loial. E ceva mai frumos decât atât?

Templul Kaneiji din Ueno Daibutsu 

Templul Kaneiji aflat în interiorul Parcului Ueno este locul unde se află Marele Buddha sau Daibutsu Yama și impresionanta statuie a lui Buddha. Statuia din Ueno Daibatsu datează încă din 1631, iar fața imensă a lui Buddha se află tot în parc.

Video: Templul Kaneiji din Ueno Daibutsu (Tokyo)

Capul original al statuiei a fost distrus în 1923 în timpul Marelui Cutremur din Kanto, în timp ce corpul statuiei a fost topit pentru metal în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, lăsând în urmă doar câteva rămășițe. Luați această ocazie pentru a vedea îndeaproape detaliile și liniile impresionante ale statuiei.

Lofts Mitaka, unde destinul se poate schimba

Clădirea rezidențială construită de artiștii și arhitecții Madeline Gins și Shusaku Arakawa în 2005 a fost creată special pentru a ajuta oamenii să aibe o viață mai lungă. Setouchi Jakuchou, un romancier, a numit-o clădirea nemuritoare ultracromatică. Clădirea este împărțită în 9 secțiuni și folosește 14 culori diferite.

Video: Destine reversibile Lofts Mitaka din Tokyo, Japonia

Având-o pe Hellen Keller ca inspirație, clădirea are funcții care sunt menite doar pentru anumite persoane cu anumite abilități. De exemplu, există spații mai mult pentru copii decât pentru adulți. Există tururi și spații disponibile atât pentru o ședere lungă cât și pentru una scurtă.

Gotokuji 

Se crede că acest templu este locul de origine al maneki nekp, renumita pisică din Japonia care aduce noroc. La o simplă privire, poate că nu veți vedea nimic extraordinar la Gotokuji, cel puțin până nu vedeți impresionantă colecție de statuii cu pisici care se află într-un colț, chiar lângă templu.

Gotokuji la Tokyo
Gotokuji la Tokyo

Stauile se pot cumpăra din clădirea administrativă, iar tradiția spune că acestea trebuie puse înapoi odată ce dorințele s-au îndeplinit. Fiți cu ochii în patru după modelele arhitecturale inspirate de la feline.

Stația Hamamatsucho 

Nu trebuie să mergeți până în Bruxelles doar ca să vedeți o statuie de bronze cu un băiețel, Manneken Piss, deoarece îl puteți vedea și în Stația Hamamatsucho. Aflată pe platforma 3 din 4, statuia are rolul de a amuza călătorii deoarece aceasta și-a tot schimbat hainele de aproape 3 decenii încoace. Creat de Ajisai, un grup voluntar din zonă, hainele statuii sunt inspirate din anotimpuri și evenimente cu tematică.

Video: Plimbare pe Hamamatsucho la Tokyo

Tokyo Camii și Centrul de Cultură Turcesc

Construit de Inokashira-dori cu splendoarea sa exotică, Tokyo Camil este cea mai mare moschee din Japonia. Imigranții turci din Rusia au construit-o în 1938. Aproximativ 1200 de persoane pot intra în sala de rugăciuni, iar pentru cei care vor să vadă minunata arhitectură, puteți admira domul cu modelul splendid și vitraliile islamice. Dacă doriți, puteți participa la rugăciunile zilnice care se țin aici de 5 ori pe zi. Nu uitați să mergeți la recepție pentru a ști exact care e codul vestimentar.

Marele Zid Chinezesc este, de asemenea, cea mai mare arhitectură antică

Ați dorit întotdeauna să vizitați China și cea mai mare atracție a sa, Marele Zid Chinezesc? Dând clic pe link, veți afla o mulțime de informații utile în articolul despre Marele Zid Chinezesc.

Turnul Nakagin 

Turnul Nakagin este o rămășiță rară a mișcării Metabolism, o mișcare arhitecturală posbelică din Japonia care avea ca scop orașe cu clădiri ce puteau continua să crească și să evolueze la fel ca organismele vii. Terminat în 1972, acest turn din Ginza găzduiește 140 de apartamente de 10 metri pătrați fiecare, cu toate acestea, numai jumătate din acestea sunt folosite în ziua de azi, mai mult ca spații de depozitare sau birouri. Dacă vreți să aruncați o privire înăuntru, nu vă faceți griji în privința chiriei, puteți închiria o capsulă prin Airbnb pentru doar ¥9,000 pe noapte. Doar să nu stați prea mult, deoarece clădirea va fi demolată.

Izu Oshima 

Vreți să vedeți unde a fost ținut Godzilla în anii ‘80? Având traducerea directă de „insulă mare”, Izu Oshima este o parte din grupul de insule vulcanice care sunt numite colectiv Insulele Izu, și este teoretic o parte din Tokyo. E un loc grozav pentru o ieșire în oraș la sfârșit de săptămână pentru a vedea băile termale sau pentru o drumeție exotică deoarece durează 2 ore cu un feribot rapid sau 8 ore dacă optați pentru feribotul de noapte. Profitați de această ocazie pentru a vedea vulcanul stins Mt. Mihara și pentru o priveliște fabuloasă.

Parcul Daiba 

Odaiba, insula artificială, este un loc ideal pentru turiști în ziua de azi, dar poată că nu știți că numele Daiba, una dintre cartierele de pe insulă, se referă la cele 6 baterii de tun care au fost amplasate pe insulă în timpul construcției sale în anii 1850 pentru apărare. Doar două au fost salvate, bateria nr.3 și bateria nr.6, cea dintâi fiind deschisă publicului în 1928 sub numele de Parcul Daiba. Cum ar fi să faceți un picnic chiar în interiorul fortăreței?

Evitați zonele mai aglomerate și vezitați aceste comori ascunse din Tokyo.

De la Tokyo la Cascada Niagara este un drum foarte lung. Cu toate acestea, toată lumea ar trebui să se uite la aceste magnifice Cascada Niagara cel puțin o dată în viața lor.

Articole din aceeași categorie