Ce să faci la Marele Zid Chinezesc

Ce să faci la Marele Zid Chinezesc

Impresionantul Zid Chinezesc se întinde pe o distanță de 20000 de kilometri, din deșertul Gobi în Vest, până la Marea Galbenă în Est. Este cel mai mare zid din lume și una dintre cele mai faimoase atracții din lume.

Construit acum mai bine de 2300 de ani, acest zid denumit sit UNESCO are o lățime de 7 metri și o înălțime de 6-14 metri cu peste 25000 de creneluri care traversează păduri dese și creste montane abrupte.

Spre deosebire de cum cred majoritatea oamenilor, zidul nu este unul continuu, ci de fapt este alcătuit din numeroase secțiuni divizate de munți care servesc ca fortificații naturale.

Marele Zid Chinezesc este, de asemenea, cea mai mare arhitectură antică
Marele Zid Chinezesc a fost construit de la sfârșitul secolului al XIV-lea până la începutul secolului al XVII-lea

Pe lângă faptul că este cel mai lung zid din lume, Marele Zid Chinezesc este, de asemenea, cea mai grandioasă arhitectură antică din lume. Peisajul său uimitor servește ca atracție pentru milioane de turiști locali și străini deopotrivă. Cu toate acestea, nu toată lumea se bucură la maximum de experiența lor la Marele Zid.

Pentru a vă asigura că aveți o călătorie cât mai satisfăcătoare la Marele Zid, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere.

Ce să faceți

Vizitați Marele Zid Chinezesc astăzi
Marele Zid Chinezesc se întinde pe 8.851,8 km
 • Stați cu ochii pe vreme ca să nu vă aventurați la Marele Zid pe timp de vreme rea. 
 • Alegeți cea mai potrivită secțiune a Marelui Zid de vizitat. Vă va fi de mare ajutor dacă puteți cerceta și compara diferitele secțiuni pentru a vă facilita procesul de luare a deciziilor. 
 • Vizitați Marele Zid în timpul toamnei sau al primăverii, când vremea este bună. Vara este considerată sezonul de vârf cu căldură epuizantă și mulțimi mari. Deși iarna sunt mai puțini vizitatori, problema este că frigul poate fi periculos. 
 • Mergeți într-o excursie de drumeție la Marele Zid, astfel încât să puteți vedea peisajul și să aveți un sentiment real al acestei arhitecturi istorice extraordinare. 
 • Aduceți mâncare și apă dacă aveți de gând să faceți o excursie lungă pe Marele Zid. Nu veți găsi niciun magazin aici, restaurantele se află doar în vale.
 • Pregătiți-vă bine pentru drumeție. Asigurați-vă că purtați clapete de vânt și cizme de drumeție. Luați niște stâlpi de mers cu dvs. și unelte pentru a vă feri de soare, cum ar fi ochelarii de soare și pălăria și folosiți și protecție solară. Utilizați echipamente impermeabile, dacă este necesar.
 • Vedeți senzația pe care o aveți când coborâți Marele Zid Chinez dacă veți vizita Mutianyu sau Badaling, mai ales că există copii cu voi. 
 • Aveți grijă cum mergeți. Fiți atenți la cărămizi, adâncituri și obstacole atunci când vizitați secțiunea mai deteriorată a zidului.  
 • Vizitați secțiunile Mutianyu, Juyongguan sau Badaling dacă aveți probleme cu mobilitatea. Aceste secțiuni alezidului sunt mai potrivite pentru scaunul cu rotile. Mutianyu și Badaling au telecabine oarecum adecvate pentru dizabilități și vă pot duce până la perete. 
 • Aduceți-vă hârtie igienică și mergeți la toaletele din vale înainte de a urca la Marele Zid, deoarece nu veți găsi nicio toaletă odată ce ați ajuns la zid. 

Ce să nu faceți

Video: Cine a construit de fapt Marele Zid Chinezesc?
 • Nu purtați încălțăminte care nu vă acoperă degetele când mergeți la Marele Zid Chinezesc, chiar și pe timpul lunilor de vară, pentru a vă proteja picioare. 
 • Nu vă lăsați pradă capcanelor pentru turiști sau tururilor în grup oferite de ghizi sau șoferi de pe stradă. Aceștia vă vor face un tur de prost gust și rapid al unei secțiuni care nu vă interesează și veți face pauze lungi ca să scoată cât mai mulți bani de la voi.  
 • Nu faceți camping pe zid deoarece poate fi periculos și neplăcut din cauza vremii, fără să mai menționăm că tot acel echipament vă va îngreuna călătoria. Pe lângă acestea, campingul nu este permis în majoritatea zonelor din apropierea zidurilor. 
 • Nu vizitați secțiunile neamenajate de unul singur. Călătoriți cu prietenii ca să vă puteți ajuta reciproc. Puteți apela la un ghid profesionist care vă va ajuta să nu vă pierdeți și să aveți aces ușor la zonă.  
 • Nu vizitați Zidul pe timpul sărbătorilor chinezești, la sfârșit de săptămână sau în plin sezon. Secțiunile precum Badaling vor fi pline până la refuz. 
 • Nu faceți fotografii în locuri periculoase. Este important să vă mențineți echilibrul atunci când stați pe cărămizi desprinse, pietre sau pante. Nu vă puneți viața în pericol de dragul unor poze. 
 • Nu faceți mizerie pe zid sau pe munte. Păstrați curățenia astfel încât și ceilalți să se poată bucura de experiență. 
 • Nu alergați sau mergeți rapid când sunteți pe zid, mai ales când coborâți. Pot exista pietre sau cărămizi desprinse care vă pot pune în pericol. 
 • Nu vă urcați pe geamurile turnurilor de veghe, mai ales acelea care nu au fost restaurate, acestea se pot dărâma. 
 • Nu vă așteptați la prea multe facilități, mai ales în secțiunile mai puțin vizitate precum Gubeikp și Jiankou. 

Vizitează Marele Zid chinezesc chiar azi 

Călătorii care vor să evite mulțimile de turiști pot vizita unele secțiuni ale zidului care nu sunt restaurate. Cu toate acestea, aveți grijă deoarece guvernul chinez câteodată interzice accesul la întregi secțiuni sau amentează accesul neautorizat.

Marele Zid Chinezesc (Republica Populară Chineză)
O vedere minunată asupra Marelui Zid Chinezesc

Potrivit autorităților, aceștia doresc doar să protejeze aceste secțiuni. Dacă vreți să vizitați Zidul, punctul de plecare ar trebui să fie Beijing de unde puteți lua un taxi un autobuz sau să faceți un tur de acolo. Mergeți târziu după-amiaza sau dimineața pentru a evita aglomerația, mai ales dacă mergeți la Badaling.

Articole din aceeași categorie