Îndrăgostiți-vă de orașul muzical Salzburg

Îndrăgostiți-vă de orașul muzical Salzburg

Orașul Salzburg este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din Austria. Dar există un motiv întemeiat pentru care o mulțime de oameni sunt încântați să vadă acest oraș. Acest oraș este înzestrat și din punct de vedere muzical, astfel încât chiar dacă nu aveți nicio înclinație muzicală, cu siguranță vă veți distra explorând acest loc. 

Fie că aveți o dragoste înnăscută pentru muzică, vă așteaptă o mulțime de lucruri în momentul în care ajungeți în această bijuterie austriacă.

Experimentați Turneul Sunetul muzicii

Hollywood-ul are ceva care strică imaginea unui anumit oraș, în special a unuia care a devenit popular datorită celui mai longeviv film muzical din toate timpurile, care atrage peste 300.000 de turiști în fiecare an. Dar, chiar dacă unele dintre scenele din filmul din 1965 pot fi găsite chiar în inima orașului, cele mai multe rămân în afara acestuia, pe care le poți accesa doar printr-o planificare atentă, precum și printr-o autorizație specială. Bineînțeles, aveți de asemenea posibilitatea de a vă urca în autobuz pentru The Sound of Music Panorama Tours.

Turul original Sound of Music – Ghid de călătorie Salzburg Austria

Acum, dacă sunteți o persoană care preferă să se plimbe și să exploreze pe cont propriu, un tur cu autobuzul s-ar putea să nu sune ca o opțiune grozavă. Cu toate acestea, în momentul în care veți pleca în această plimbare, vă puteți aștepta să aveți parte de una dintre cele mai distractive experiențe pe care le-ați avut vreodată. Turul cu autobuzul se umple adesea de fani entuziasmați ai filmului Sunetul muzicii, care cântă pe melodiile How Do You Solve a Problem Like Maria, My Favorite Things, Do Re Me și toate melodiile celebre din film, în timp ce privesc pe fereastră pentru a admira priveliștea verde a orașului Salzburg. Panorama Tours a venit și cu un program de cântece cu mai multe opriri care se desfășoară zilnic pe tot parcursul anului, în principal pentru că este foarte solicitat. 

Turul se oprește la mai multe puncte de atracție, cum ar fi cealaltă parte a iazului de la Schloss Leopoldskron, foișorul alb popular pentru Sixteen Going on Seventeen. Rețineți că este accesibil doar dacă veți sta la proprietate. Aceasta trece pe lângă împrejurimile Vilei Trapp, apoi se îndreaptă spre acea biserică unde Căpitanul Von Trapp și Maria și-au legat nodul, apoi se încheie la uimitorul Schloss Mirabell din oraș. De asemenea, puteți dansa pe fântâna Pegasus și vă puteți face o fotografie superbă cu scările populare de la Grădinile Mirabell în fundal. 

Acest tur vă oferă, de asemenea, șansa de a explora natura verde din jurul orașului Salzburg și de a vedea Untersberg sau panoramele care au fost folosite pentru scenele de deschidere ale filmului Sunetul muzicii. Deși orașul abundă în piste de biciclete și grădini, impresionantele lanțuri muntoase Festungberg, Kapuzinerberg și Mönchsberg îmbrățișează orașul, râul Salzach împărțind cartierele moderne și vechi. 

Autobuzul Panorama Tours vă permite, de asemenea, să vă plimbați prin văile muntoase, trecând pe lângă o jumătate de duzină de lacuri care vă vor face cunoștință cu landul Salzburgerland și cu diversitatea sa uimitoare. 

Fanii filmului Sunetul muzicii nu trebuie să rateze ocazia de a merge cu autobuzul Panorama Tours în jurul principalelor locații ale filmului, precum și în zonele lacustre din apropiere. Atât Teatrul de Marionete din Salzburg, cât și Teatrul de Stat din Salzburg prezintă musicalul.

Onorează-l pe Mozart în timpul vizitei tale 

Mozart este, fără îndoială, cel mai popular fiu al orașului Salzburg, născut și crescut în acest oraș și care rămâne pentru totdeauna ca parte a moștenirii sale. 

Mozart s-a născut în 1756 în Getreidegasse 9, iar astăzi, fanii și chiar și cei care nu sunt fani ai lui Mozart se înghesuie să facă o fotografie în fața fațadei galbene pictate în culori vii a clădirii, care include acum o expoziție permanentă despre cariera și viața sa.

Monumentul lui Mozart
Piața Mozart este situată în inima orașului vechi din Salzburg

După ce ați terminat de făcut fotografii, nu uitați să vă răsfățați cu o mușcătură sau două de ciocolată Mozartkugel, al cărei ambalaj albastru și argintiu este marca de originalitate a Mozartkugel din Salzburg. Aceasta este o afacere adevărată, spre deosebire de stilul de suveniruri de Mozartkugel învelite în aur și roșu, pe care le puteți găsi în alte zone din Austria. Există, de asemenea, un mare sentiment de mândrie aici pentru Mozartkugel, acea combinație gustoasă de marțipan verde care este stratificat cu ciocolată neagră și turtă pe care o puteți cumpăra de la Furst pe Brodgasse.

În anul 1890, Paul Furst, un maestru cofetar, a inventat acest deliciu și l-a numit după compozitorul orașului, care nu era încă atât de popular la acea vreme. Până în ziua de azi, acest deliciu rămâne produs manual, folosind rețeta originală. Are chiar un gust mult mai bun în comparație cu cele care sunt produse în masă. 

Descoperă originile cântecului Silent Night

Iarna în orașul Salzburg nu este doar unul dintre cele mai romantice locuri pentru tot ceea ce ține de Crăciun și de Advent. În cazul în care nu știți încă, orașul este, de asemenea, la originea popularului cântec Silent Night. Considerat ca fiind cel mai popular dintre toate colindele de Crăciun, orașul este esențial pentru originile acestui cântec, cu cele șapte locații care sunt asociate cu el.

Joseph Mohr
Autorul textului original german al Nopții tăcute este pastorul Joseph Mohr

Scriitorul textului cântecului Silent Night, Joseph Mohr, s-a născut în oraș și a locuit în Steingasse 31. La aproximativ o jumătate de oră de oraș, în zona mai largă a SalzburgerLand, puteți trece și pe la satul Arnsdorf. Acesta este locul în care Franz Xaver, un învățător, a compus pentru prima dată Noaptea de Tăcere, înainte de a se muta în satul Oberndorf din apropiere, unde se află Capela Noaptea de Tăcere.

200 de ani de Noapte Tacută

După cum vedeți, în Salzburg vă așteaptă o mulțime de lucruri interesante, indiferent dacă vă place sau nu muzica. Asigurați-vă că onorați legendele din momentul în care ajungeți în oraș și porniți în călătorii muzicale. Iar după ce ați terminat cu turul muzical, puteți începe să explorați poveștile din spatele artei, arhitecturii, cartierelor la modă și aleilor vechi, care sunt un motiv în plus pentru a vizita orașul. 

Articole din aceeași categorie