Incepand de azi, voi atinge luna de luna o problema spinoasa, un punct nevralgic al turismului autohton (cu precadere). Prima chestiune vizeaza reprezentarea turismului autohton pe internet, aceasta fiind primul contact cu potentialul turist strain ce incearca sa viziteze Romania.

Asa ca am luat 2 dintre site-urile sponsorizate www.romaniatravel.org si www.bulgariatravel.org . Teoretic ambele ar trebui sa contina aceleasi elemente, practic as acorda o nota 8-9 site-ului bulgaresc si un 2-3 celui romanesc, asta pentru ca site-ul romanesc nu numai ca nu atrage turistii, ba chiar ii alunga. Cu un look respingator, continut asisderea, n-ar trebui sa ne miram de ce turistii straini nu ajung la noi. Pentru ca noi pe internet nu existam. O realitate cruda, dar pe care ar trebui s-o acceptam, daca vrem sa se schimbe ceva.

Cine-s vinovatii?

1. Guvernul - nu numai ca nu ajuta turismul, bba chiar ii pune piedici, cata vreme au desfiintat Ministerul in cauza

2. Agentii de turism - care nu-si dau osteneala sa-si imbunatateasca serviciile, cat timp “treaba merge bine”

3. Turistii romani - care nu pricep ca se poate petrece un sejur mai ieftin si mult mai bun in afara tarii. Sunt satul de expresia “eu nici nu am vazut bine tara noastra, ce sa caut in alta parte”.  Dimpotriva as zice. Trebuie sa vezi ce mai e si prin lume ca sa-ti poti da cu parerea, altminteri ramanem doar cu regretul ca Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita. Ceea ce intr-o buna masura este adevarat. Dureros de adevarat.