Incheiere
Nu prea ar mai fi multe de zis despre Korea, sau poate ar fi, insa nici eu nu le-oi fi prins pe toate, asa ca la incheiere va voi arata niste poze de la “petrecerea” de adio, de asta-vara, cand echipa noastra si-a incheiat misiunea in Korea si ne pregateam pentru Sakhalin. Aceasta a avut loc la noi in apartament, unde i-am invitat pe toti colegii englezi si care spre surprinderea noastra au venit cu totii. Mai intai le-am trimis un e-mail prin care eu si Mihai ii invitam la “Dracula Party”, dupa care am pus la cale meniul. La englezi cand se face o astfel de petrecere, de regula fiecare contribuie cu ceva, asa ca noi, gazde fiind, ne ocupam de mancare, iar ei si-au redistribuit celelalte sarcini: cafea, whisky, bere, vin, tort.
Ca sa fie un Dracula Party autentic, masa trebuia sa fie axata pe usturoi, ceea ce s-a si intamplat. Toate preparatele au continut usturoi: de la tzatiki pana la rulada din piept de pui, reteta proprie. Au fost super-incantati englezii atat de mancare, cat si de muzica noastra populara. Am incins si o hora la un moment dat. Dar stiti care a fost secretul? Brand-ul. Dracula e cel mai puternic brand romanesc, mi-am dat seama de asta inca din primele zile in Korea, cand mai toti englezii ma intrebau de castelul lui Dracula. Nu de Ceausescu, nu de Hagi sau Nadia. Dracula pentru ei, are valoare de simbol national, iar noi, romanii, habar nu avem ce trebuie promovat.
Ba, mai facem si emisiuni tendentioase si formatoare de opinie, asa cum incerca Robert Turcescu acum vreo 2-3 zile la Europa FM.
Insa tare mi-e, ca daca acesti colegi vor veni in Romania si vor vizita Bran-ul, vor avea cea mai mare deceptie in materie de turism, pentru ca ei in nici-un caz nu accepta sa vada un muzeu “mort”. In Anglia am vazut pentru prima data ce-nseamna sa faci un muzeu “viu” si-am realizat ca mai avem multe de invatat de la cei din vest.
In poza il puteti vedea pe colegul si bunul meu prieten, Mark, preparand un Irish Coffee autentic. Reteta, in urmatoarele zile, unde altundeva decat pe PAPABUN.
Echipa noastra (de la stanga la dreapta):
Ali Cox - Londra (pe jumatate iranian)
John Jones - Tara Galilor
Eu
Mark Bosomworth - Middlesbrough
Bob Edwards - Lowestoft
Paul Dent - Middlesbrough
Jon Glew - undeva in zona Carlisle
Steve Yendall - Middlesbrough
Mihai
Asta ca sa aveti idee ce a trebuit sa indur la meciul cu Boro :D