b4.JPG

Cu Bratislava se pare ca am lamurit-o repede, iar asta nici nu-i rau, ca doar nu de asta ne aflam in Slovacia. Am venit croiti pe alte atractii turistice, asa ca dupa ce facem jonctiunea cu cealalta familie Dinescu, in buricul castelului din Bratislava, o luam catinel spre un alt castel, Slovakia No. 1, ca sa-i zic asa, Bojnice. Numai ca treaba nu-i asa simpla dragilor, am venit blindati, fiecare cu GPS-ul lui, plus statii walkie-talkie sa ne convorbim din mers. Si uite asa, fiecare tragand ca GPS-ul lui e al mai bun, am ajuns la castel pe cai diferite si, evident, am pierdut fo juma de ora, cel putin. Acum ce sa zic, nu-i problema, castelul asta ne asteapta de vreo 300 de ani acolo, o mai sta si el o juma de ora, o ora, ca nu-i bai. Pentru el nu, dar pentru noi, da, ca se facu de 4 dupa-amiaza si la 6 portile fermecate se inchid.

b6.JPG

Nu cred ca ar fi vreo noutate sa va spun ca si Bojnice Hrad, ca multe altele, e marcat de domnia infloritoare a lui Matei Corvin, si pe care vecinii nostri de la vest il venereaza pe unde apuca. Au si de ce, sa nu fim carcotasi acum. In rest un castel ca toate cele, mult mai frumos pe dinafara (foto 1) decat pe dinauntru (foto 2), cu ce s-ar deosebi asta e ca in subsolul sau se afla o pestera de toata frumusetea (foto 3). Ei, nu va ganditi ca e cine stie ce, insa pt hruba unui castel e de-a dreptul impresionanta. De adevaraciuni de pesteri va povestesc mai incolo, va veni si vremea lor, ca doar de-aia ne aflam aici: pentru castele, pesteri si parcuri de distractii. Am inceput cu Bratislava Hrad, v-am intaratat numai cu Bojnice Hrad si va mai amagesc episodul viitor cu Oravski Hrad si gata, ne ocupam de treburi mai “serioase” pentru oameni mari ce dau in mintea copiilor.

BTW, am primit unele reprosuri, indreptatite nu zic nu, ca trec prea repede de la una alta si ca nu povestesc pe indelete. Pai, dragii mosului, scopului site-ului meu este sa va intarate si sa va urneasca de la naftalina ce v-a adormit in jurul computatorului, nu sa vi-l descriu in asa hal incat sa nu mai fie nevoie sa va ridicati de pe scaun.

b5.JPG