qd1.jpg

Ieri a fost Queen’s Day, prilej pentru tot olandezul sa-si exprime dragostea fata de regina.
Cum si-o exprima ei stiam, ca doar de-aia fac greve astia de la salubritate, fiindca a doua zi au de strans milioane de tone de gunoi de pe jos, problema e ca in Amsterdam coabiteaza toate natiile pamantului, asa ca nu pot sa-i inteleg pe urmasii lui Itic si Strul care au arborat foarte mandri steagul Israelului si urlau cu gura mare sa-i auda toata musulmanimea din zona.
Or fi ei arabii din Amsterdam mai pasnici, dar dupa fo 2-3 marijuane, cocaine sau mai stiu eu ce, poti sa stii ce nenorociri se pot intampla. Am taiat-o rapid, inainte sa aud vreun potential Molotov pe acolo. In rest toate bune, toata pustimea atotbautoare de bere s-a adunat in Museumplein ca era mare spectacol mare cu DJ Tiesto. Evident ca majoritatea masculina din piata, dupa ce a urinat din belsug pe iarba modificata genetic, de ajunsese sa inunde pamantul scos cu truda de sub ape de stramosii lor de-a lungul sutelor de ani, n-a mai apucat sa asiste la showul lui Tiesto, fiind rupti de beti, au profitat de cazarea gratis si-au dormit sub cerul instelat pana a doua zi cand au fost recoltati de gunoierii sus-amintiti.

As da insa un premiu pentru proasta organizare, cailor ferate olandeze. Pe cat de bine sunt organizate in tot restul anului, ieri au fost de nerecunoscut: anunturi contradictorii, intarzieri nejustificate (in afara celor justificate), trenuri anulate (pe cand in alti ani le suplimentau pt a face fata). Si uite asa in loc sa fac cu trenul 30 de minute, am facut 90.

Cam asa arata un metru patrat dintr-o sup de cca 1 milion de metri patrati (suprafata intesata de popor de ziua reginei):

qd2.jpg