Primavara, mai exact lunile aprilie si mai, arata fata cea mai frumoasa a Olandei. Tara se gateste de sarbatoare in straie multicolore croite cu migala din petalele florilor, iar Flower Parade sau Carnavalul Florilor este cireasa de pe tort.

Caravanele florale invaluite in parfumul zambilelor, narciselor sau lalelelor strabat drumul Harlem - Keukenhof (Lisse) sub ochii sutelor de mii de turisti, aducand cu ele mesajele turistice ale tarilor din lumea intreaga. Probabil ca fiecare tara a contribuit financiar destul de substantial, pentru ca o astfel de caravana sa-i poarte mesajul, de aici si regretul ca au fost prea putine tari care au participat activ. Romania, za-lend-of-ciois, n-a binevoit sa transmita nici-un mesaj, ori poate o fi fost banat de organizatori - “Sa va f..t” nu poate fi tradus printr-un limbaj al florilor si cum asta e singurul mesaj al autoritatilor romane, am ramas pe langa. Si de data asta, motiv pentru a ne plange ca nu ne vrea Europa. Nu spunem ca noi o tratam cam ca Baiazid pe Mircea.

Deschiderea a facut-o caravana Azerbaidjanului, urmata de prima caravana olandeza si Rusia. Vikingii norvegieni au continuat balul, impreuna cu cei danezi, Italia a contribuit cu 2 caravane la bunastarea festivalului, in timp ce Franta, Anglia, Spania si Portugalia (regina incoronata a balului, desi mie mi-au placut mai mult caravanele Frantei, Danemarcei, Norvegiei si Venetiei) s-au intrecut in arta designului floral. Imaginile spun totul, cuvintele sunt de prisos.

Cum azi e ziua reginei, I wish you a Happy Queen’s Day!

azer.jpg

rusia.jpg

danemarca.jpg

france.jpg

il-giro.jpg

norway.jpg

portugal.jpg

spania.jpg

venezia.jpg