Cand am facut ochi, a doua zi dimineata, aveam senzatia ca ma aflu intr-o celula de la Jilava, poate si pentru faptul ca emisiunile de stiri din acele zile erau contaminate cu arestarea lui Jiji, cert e ca nu ma puteam simti altfel intr-o camera in care, in afara celor 3 paturi, mai ramanea cca 1 mp in care ne puteam invarti si prin a carei fereastra puteam da mana cu vecinul de vis-à-vis. Ma rog, e si Atena o “capitala europeana”, asa ca nu trebuie sa emitem pretentii prea mari, caci pana la urma si in Paris a fost cam acelasi lucru, numai ca acolo am avut norocul sa avem vedere la strada.Noi insa eram chititi pe Acropole, asa ca am incercat sa uitam repede micul dejun “a la grec” si-o luam la talpa spre centru. Ce? Nu ati auzit de mic dejun “a la grec”? Numai de cel suedez ati auzit ? Nu conteaza, ca oricum n-ati pierdut nimic. Nimic din ce inseamna produse specifice Greciei nu am avut parte: nu masline, nu portocale (ei lasa ca portocale au astia in Olanda, da, dar astia sunt condusi de dinastia ORANGE – se explica intrucatva), nu branza feta, iar cafeaua era « la ibric » cu 2 conditii: 1. sa vii tu cu ibricul si 2. sa accepti ca realitatea este doar o extensie a notiunii de cafea (cel mult un pic de culoare).

In fine descindem la poalele Acropolelor. Densitatea crescuta a cersetorilor ne aduce aminte ca suntem intr-o zona turistica de grad 0, asa ca, ochii pe posete, buzunare, pentru a evita experienta “Praga”. Dar, mai presus de toate, ia, mataluta Emirakis, de potriveste-ti trepiedul si aparatul foto, ca sa ai ce pune pe blog. M-am executat intocmai, de aici incolo pozele “vorbeste”.

Foto 1: Urmele lasate de urmarirea de care v-am povestit in episodul anterior: UN FLEAC, L-AU CIURUIT!

atac.JPG Foto 2: Atena by night atenabynight.JPG Foto 3: Parthenonul, by day parthenon.JPG  Foto 4: Teatrul lui Dionysos   dyonisos.JPG  Foto 5 si 6: In interiorul Acropolelor  acro.JPG acropole.JPG  Foto 7: Stadionul olimpic (cel din 1896) si Templul lui Zeus  stad_zeus.JPG  Foto 8: Schimbarea garzii la Palatul prezidential  garda.JPG