dsc00312.JPG

Reiau firul povestirii de acolo de unde l-am intrerupt, adica de la plecarea din Venezia spre Firenze. Si pentru ca blogul meu este “citit” si de catre colegi italieni voi folosi in continuare denumirile oraselor, obiectivelor, etc. in limba italiana, si nu strivite de limba romana. Inteleg sa “latinizezi” cuvinte din limbi imposibile (gen koreana sau flamanda), dar nu pe cele dintr-o limba cat se poate de muzicala ca italiana.

Asadar la sfatul unor amici din Italia, carora le multumesc, in drumul nostru spre Firenze am zis sa facem o pauza de cateva ore in parcul de distractii “Mirabilandia”. Grazie Gargi per tu consiglio! (sper ca am nimerit-o aici).

dsc00297.JPG

Evident ca nu ne-am putut abtine ca in drumul spre Mirabilandia sa mai facem o pauza pentru o baie in Marea Adriatica, la una din statiunile din nordul Ravennei. Ce m-a surprins la ei a fost plaja. Fratilor, daca aveti de gand sa faceti baie in Adriatica trebuie sa fiti bine odihniti si inarmati cu rabdare, ca de la intrarea pe plaja si pana am ajuns la apa, am strabatut vreo cateva sute de metri. Eram ca beduinul prin desert. Ce-mi lipsea era Fata Morgana si …. vino di Toscana. N-am zabovit prea mult, ca eram contra cronometru asa ca dupa ce ne-am pus pielea la saramura, la propriu de data asta (cum va ziceam Marea Adriatica e o mare mai sarata ca Marea Neagra) o intindem spre Mirabilandia.

Prima chestie oarecum curioasa, nu neaparat nepotrivita, este ca la Mirabilandia biletul este valabil 2 zile consecutive. Adica platesti 28EUR/adult si 20 de copil si poti veni si a doua zi, cu conditia ca la plecare sa treci pe la un stand special destinat, pentru a ti se aplica o “bratara de recunoastere”. Ce e de fapt Mirabilandia? Este un parc de distractii, poate mai putin tematic decat Disneylandul, insa e construit dupa acelasi calapod, cu mentiunea ca aici majoritatea atractiilor sunt cu apa: cascade, catapulte, tot felul de nebunii in care daca vrei sa te bucuri din plin de ele, trebuie sa-ti lasi deoparte atat hainele cu care te-ai imbracat, cat si “haina” ta de turist roman, si s-o imbraci pe cea de turist european, venit in Italia nu doar sa se emancipeze, ci sa se si distreze.

dsc00301.JPG

Totusi, chiar si pentru cei ce nu-l pot lasa pe Gucci sau Armani la vestiare, Mirabilandia are solutii: pelerinele de ploaie contra unei sume de 2EURO (parca, nu mai tin minte exact). Ar vrea parca sa zica: “N-aveti voi fitze in cap, cate solutii avem noi”, ce mai tura-vura, asa ceva nu se povesteste, se traieste. Asa ca daca v-ati facut planuri de Firenze, pastrati 1-2 zile pentru Mirabilandia in agenda dvs. incarcata, ca se merita. Mirabilandia face parte din clasa obiectivelor turismului mileniului 3, cele de tip AAA (animatie, actiune, adrenalina). Credeti-ma, dupa ce ai stat un an de zile cu fundul pe scaun si ochii in calculator, nu mai ai chef de stat la cozi la muzee si admirat picturi pe care de altfel le stii pe de rost, pentru ca le-ai downloadat de pe net in timp ce-ti stabileai agenda de vacanta. Vrei distractie, animatie, ceva sa te mai dezmorteasca, iar Mirabilandia este medicamentul care te vindeca, fie si temporar, de sedentarism. Asa ca in loc de imagini, azi gasiti niste link-uri care vorbesc cel mai bine despre Mirabilandia:

http://www.youtube.com/watch?v=pzJ_uyKgt4A

http://www.youtube.com/watch?v=YUny7VuryK4&NR=1