dscf7112.JPG

Agitatie mare pe aeroport, ca deh, asa-s italienii, insa noi suntem deja bagati in priza. Timpul e calculat la secunda, asa ca ne indreptam spre centrul de inchiriere masini,  AVIS, din aeroport. Primul soc: pentru a ajunge acolo trebuia luat un autobuz intern, insa la autobuz era coada ca la parizer pe vremea lui Ceasca. Cu putin noroc ne urcam in al treilea autobuz sosit. Centrul asta de inchirieri era mai mare decat gara din Constanta, aglomeratie si acolo, insa se lucra la multe ghisee, asa ca totul a mers repede, in cca 15 minute eram deja la volanul unui van, Fiat Ducato (9 locuri), gata de drum. Pretul pentru o saptamana a fost de cca 700 de Euro cu tot cu CASCO. Aveti grija cand inchiriati masini, ca ele nu contin decat asigurarea obligatorie, CASCO se plateste suplimentar, iar despagubirile in caz de avarie (chiar si daca a fost lovita in parcare) sunt imense, ajung la mii de EURO. La noi pretul a fost de 545EUR + 140EUR CASCO. Urmatorul lucru la care trebuie sa va uitati este indicatorul de combustibil; daca nu indica full, semnalati agentului care v-a dat in primire masina inainte de a pleca cu ea la drum, eventual faceti o fotografie computerului de bord. Masina trebuie returnata cu “Full”-ul facut. Am pus TomTom-ul la treaba si da-i bataie. Era prima lui misiune.

Prima tinta in calatoria noastra a fost, evident, Piata Miracolelor cu celebrul “Torre Pendente” din Pisa. Si tot aici, domul si baptisteriul. De altfel domul si baptisteriul sunt o caracteristica dominanta a oraselor din zona Toscana, acelasi lucru putand fi vazut si la Florenta, si la Siena. Am vizitat doar domul si baptisteriul, nu ne-am mai urcat in turn pentru ca ar fi trebuit sa stam cel putin 2-3 ore la coada, si nu ni s-ar fi parut ceva spectaculos urcarea intr-un turn de 54 de metri, cu atat mai mult cu cat dupa ce ai urcat in Eiffel, restul turnurilor ti se par anoste. Turnul din Pisa, insa, este frumos pe dinafara, are o arhitectura deosebita, nu degeaba este una din minunile lumii.

Dupa 2 ore de Piazza dei Miraccoli, timp in care am mancat si prima pizza de la mama ei de-acasa, ne urcam in masina si setam TomTom-ul cu destinatia La Spezia, unul din orasele de referinta a zonei de o frumusete fara egal din Italia, Cinque Terre.  Cinque Terre este o zona in care nici localnicii nu ar sti sa-ti spuna daca locuiesc la mare sau la munte, asta pentru ca nu faci mai mult de jumatate de ora pana pe plaja sau pana in varful muntelui. Este totodata si cea mai scumpa regiune din Italia. O casuta aici, P+1, 3-4 camere, fara prea mult teren (200mp sau mai putin) este undeva pe la 2-3 milioane EUR. Imi fac mea culpa aici, ca n-am venit pregatit cu imagini (doar una singura), insa in episodul urmator nu voi posta decat imagini, atat din Pisa, cat si din Cinque Terre.