marina1.JPG

Povestea cu taximetristul din episodul anterior am trait-o pe propria piele. Insa dupa ce am fost refuzat de vreo 7-8 ori, am realizat si cum sta treaba pe aici; exista 2 categorii de taximetre:

1. unele cu insemne verzi, ieftine, destinate in special arabilor si/sau indienilor. De ce am pus “si/sau”? Pentru ca aceste taximetre functioneaza pe post de autovehicule de transport in comun. Il opresti, ii spui directia in care vrei sa mergi, el poate avea in masina un alt client, insa asta nu-i problema. Ala are prioritate, apoi te ia si pe tine, eventual mai opreste si mai ia unul sa se umple masina. Totul functioneaza in regim FIFO (first in - first out). Calitatea serviciilor este deplorabila, dar si pretul asisderea.

2. a doua categorie este cu insemne galbene, cu preturi duble insa si calitatea serviciului este de tip european. Intotdeauna acestea sunt masini noi (nu mai vechi de 2-3 ani, sau poate nici atat), soferul stie in mod obligatoriu limba engleza, iar pretul, chiar si asa dublu, este jumatate fata de cel din Ro si, evident, au client unic.

Insa si taximetristii din prima categorie, renunta la alti clienti, cand te vad european, nu insa inainte de a negocia pretul. La prima negociere din centru pana la Marina Mall i-am oferit 10 dirhami (6.5RON), pret ce mi s-a parut super-convenabil, pentru o distanta de genul Gara (Constanta) - Mamaia. A doua oara tipul nu a mai intrebat si a dat drumul la ceas. Pe ceas, aceeasi distanta a costat 6 dirhami, adica ceva mai mult de 1 EURO, iar asta in conditiile in care doar pornirea e aproape 2 dirhami.

marina2.JPG 

Ei, da. Marina Mall. Locul pe care il lauda toata lumea ce ajunge in Abu Dhabi. Si sincer, merita. A fost suficient sa ajung o data, pentru ca apoi, la fiecare vizita in Abu Dhabi sa dau o raita pe acolo. Un mall pe 2-3 nivele, aerisit, care nu a uitat de menirea mall-ului, accea de a-ti oferi spatii pentru petrecerea timpului liber, caci pentru shopping exista super-market, dragilor.

Numai cucoanele cu fite din Bucuresti se duc la mall pentru ca e “trendy for shopping” (intre noi fie vorba, mall-urile din Bucuresti nici nu-ti ofera multe variante), in lume, in general, se duc pentru recreere. Iar in Abu Dhabi ai si de ce te duce: in afara celor 9 sali de cinema, mai exista sala de bowling, un minipark indoor pentru copii in care exista si un “mountain-rousse”, patinoar si partie de schi. Da, schi, pe zapada, ati auzit bine. Iar daca vreti sa stiti partia asta, asa mica cum este, are si teleschi. In fine, din cate am inteles, in lunile de vara este mai mult inchisa. Cel putin data trecuta se lucra intens la refacerea ei.

marina3.JPG