Si iata ca cele 3 zile de asteptare au luat sfarsit si ma vad in posesia oil-passului. De-acum, la treaba, asa ca dimineata la 6.45 ne urcam in microbuzele ce ne duc spre site. Primul contact cu lumea araba l-am avut la poarta de la intrare (cand nu specific tipul contactului, va rog sa nu-l interpretati dupa propriile voastre dorinte sau necesitati), unde ni se face controlul oil-passului si al bagajelor. Am lasat mobilul in camp, pentru ca fusesem avertizat din timp ca pot ramane fara el. De ce? Pentru ca orice aparat care contine camera foto este confiscat. Inclusiv laptopul daca are webcam inclus. Asa ca trec laptopul pe la “filtru”, trebuie precizat ca filtrul asta era dotat cu pistol-mitraliera, iar una din maini era gata pregatita pe patul armei, in caz ca ceva neobisnuit s-ar putea intampla. In prima zi m-au cam trecut fiorii si mi-am adus aminte de perioada de dinainte de revolutie, acu, deja a intrat in firescul cotidian.

Ne urcam din nou in microbuz sa mergem mai departe (sediul firmei e la vreo 5 km de poarta). Ei bine, dragilor, cu ocazia asta am luat cunostinta si de “intelepciunea” de aici; pai astia nici nu au nevoie de semne de circulatie, pentru ca la fiecare intersectie exista cate un “hop”pe care nu-l poti trece cu mai mult de 2-3 km/ora, ca altfel rupi masina-n doua. Nu conteaza care e drumul cu prioritate, pentru siguranta au pus peste tot. Si uite asa, un hop inainte si unul dupa fiecare intersectie, ne fac sa parcurgem cei 5 km in 25 de minute. Da’ nu-i pb, ca doar ne ia din timpul de munca, mai rau e la intoarcere. Acum, dupa luni bune de stat in Emirate, stau si ma intreb: de ce oare sunt accidente cu gramada intr-o tara in care:

1. permisul se obtine foarte greu, cine il ia din a 2-a, 3-a incercare este considerat norocos

2. soselele (pt ca autostrazi nu se pot numi) sunt drepte, cel putin de la Ruwais pana la Abu Dhabi, pe parcursul a 230km, daca sunt 3-4 intersectii

3. conditii meteo nefavorabile nu exista (furtunile de nisip sunt extrem de rare)

4. alcoolul este prohibit, deci probabilitatea sa existe cineva beat la volan e f mica

5. amenzile pentru depasire de viteza sunt f drastice, iar depasirea vitezei de 160/ora pe autostrada atrage suspendarea automata a permisului.

Si inca un pont pentru cei ce au de gand sa sofeze in Emirate. Sa uite ca exista Diesel. Aici pentru a gasi o statie care sa comercializeze si Diesel trebuie cautat la greu, de regula doar alea din oras, alea de pe autostrada nu au.

Si, fiindca tot am ajuns la capitolul benzinarii, ieri, in timp ce veneam de la Abu Dhabi, am gasit la pravalia benzinariei, lapte de camila. Pe care… l-am baut. (vorba lui Horatiu Malaele, pt cei ce-si aduc aminte monologul cu pricina). Acu’, daca m-oti vedea un pic cocosat, sa stiti ca de la asta mi se trage. :)