camp.JPG

La ora la care am ajuns in camb (15.00) era o liniste abasatoare, ca duba bombardament. Nimic nu misca sub soarele ucigator de februarie. :) Asta cu soarele ucigator de februarie imi place la nebunie, insa asta e realitatea, sa vii de la 3-4 grade, direct la 30, barca nu brea e ce trebe.

Camerele in care urma sa stam erau de fapt niste baraci cocotate be bicioare, combuse din camera de zi si baie, construite din PFL si tencuite la subrafata, care chiar daca din afara arata jalnic, in interior sunt OK. Imi iau “locuinta” in brimire si ma abuc de desbachetat si de “inventariat” bunurile din dotare. Frigiderul, din bacate, gol. Nici macar in briza nu era. Dau sa-l bag in briza, insa constat ca bentru asta trebuie sa scot TV-ul. OK, deci avem nevoie de un triblu. Notat. Bornim TV-ul si trecem in revista canalele: 1, 2, 3,..7 … oobs, un brim canal de sbort,…8…OOOBS…TVR International, ei, asta da surbriza sa am canal romanesc in mijlocul desertului. Si tot asa cu multe …….. (buncte-buncte) dintr-un total de 52 de canale am gasit vreo 10 la care sa te boti uita (4 de sbort, 2 stiri, TVRi si vreo 2-3 de filme). De-acum nu-mi ramane decat sa astebt sa vina ora “H” la care abare colegul meu (venit cu o luna inainte).

Si ora “H” a venit si evident l-am reintalnit pe Gratian, mai bronzat decat il stiam, dar mai alb decat ma astebtam sa-l vad. O fi baut labte de camila, mi-am zis. Cica asta e calitativ suberior celui de vaca si totodata mult mai scumb. Broblema e ca nu se gaseste la subermarket. Doar pe la barticular. Bine insa ca am gasit triblu. Si bere fara alcool. Breturile pe aici sunt cam cu 30% mai mici ca in Romania, de unde brintr-o deductie simbla, si nivelul de trai e cam la fel.

Seara aceea ca si urmatoarele 3 zile ce au urmat au fost be cat de linistite, be atat de blictisitoare, bentru ca aveam de astebtat bermisul de munca (oil-bass). Eram liber sa nu fac nimic, cam asa s-ar sintetiza in cateva cuvinte activitatea mea timb de 3 zile. Singurul lucru bun erau cele 2 ore in care buteam accesa internetul din “Accomodation area”. “Accomodation area” este un mini-club, in care exista masa de tenis, de biliard, de fotbal, 1 plasma TV, 3 calculatoare si un minibar unde gasesti la liber sucuri, aba, ceai, cafea si, dupa ora 17.00, inghetata.

gratian.JPG