a002.JPG

Pe dinauntru, hotelul arata mult mai bine decat pe dinafara, contrar zicalei cu gardul si leopardul. Un lobby generos la parter, camere mari, mobilier nou mi-au aratat ca Praga stie sa raspunda exigentei turistului, la un capitol la care, Parisul cel putin, a ramas corigent. Urma ca la 9.30 sa apara si reprezentantii Oficiului de turism din Praga, pe care ii contactasem in prealabil pe e-mail, pentru a ne furniza cardurile de vizitat (Prague Card), asa ca inca de la 9.15 m-am postat in lobby room in asteptarea lor. Veronika si Slavek insa nu s-au lasat asteptati si pe la 9.20 si-au facut aparitia. Totul a fost pregatit asa cum stabilisem in corespondenta de pe mail: 14 carduri de adulti si 7 de copii, la care ni s-a facut o reducere de 10%, avand in vedere dimensiunea grupului. Pretul/familie = 1773Kc, adica aprox 68 EUR.

Mi-am luat ramas bun de la cei doi si am convocat masculii din grup (ca un adevarat misogin) :) pentru a stabili mai in amanunt itinerarul pentru zilele ce aveau sa urmeze. Cum cardul era valabil 4 zile consecutive, am zis sa incepem cu ceva care sa nu se regaseasca in card, urmand sa “dezvirginam” cardul a doua zi. Nici nu a trebuit sa supunem la vot unde mergem in prima zi, ca odraslele noastre luasera deja decizia: gradina zoologica. Acestea fiind zise ne indreptam spre metrou cu destinatia Zoo, nu inainte de a face un scurt popas in Piata Wenceslas pentru a schimba euroii in Koroane. Si n-am facut-o la banca, ci chiar la o casa de schimb valutar, a unui algerian/marocan (nu mai retin exact) care ne-a facut discount vazand ca e vorba de o suma mai maricica. L-am intrebat de vreo cateva ori pentru a ne asigura ca nu baga vreun comision si a fost OK.

a011.JPG

Despre gradina zoologica din Praga am citit multe impresii inainte, asa ca eu, unul, plecasem cu inima indoita, mai ales ca numai in Austria vazusem alte 3 asemenea gradini. Ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ (vorba maestrului Ioanitoaia) avea sa se confirme inca o data. Ei bine, gradina Zoo din Praga e chiar “ce trebe”, spatii mari, module climatizate pentru anumite biotopuri, locuri de joaca pentru copii, un bazin unde in fiecare zi in jurul pranzului vizitatorii pot urmari un mini-show de dresura de foci, un restaurant la preturi decente (si cand zis decente, fac comparatie chiar cu preturile din Romania). Ca o opinie personala e peste gradina zoologica din parcul castelului Schonbrunn din Viena. Nu-mi mai ramane de vazut decat cea din Arnhem, despre care se spune ca e cea mai mare din Europa.

Initial ne propusesem ca in aceeasi zi sa vedem si Gradina Botanica, pentru ca se afla peste drum de Zoo, insa n-a fost chip. Am plecat de la Zoo la 15.30 si la 16.00 Gradina Botanica se inchidea.

Ne mai ramasesera, asadar, cateva ore, fapt pentru care am venit cu propunerea sa vizitam si Sea World, despre care citisem cate ceva pe net, mai ales ca era la doar 3-4 statii de tramvai. Zis si facut.

a022.JPG