Legenda sau realitate?

Astazi voi vorbi un pic despre rusi, asa cum i-am cunoscut eu. Imi e pur si simplu mila, de acest popor, care imi aduce aminte foarte mult de cum eram noi inainte de revolutie. Daca ar fi sa aleg tipul reprezentativ al rusului (e valabil si pentru rusoaice), atunci acest ar fi: fumator, xenofob, anticapitalist - acum am inteles pe deplin dictonul: “Cine-a stat 5 ani la rusi/Nu poate gandi ca Bush” - prietenos dar parsiv, uneori cam necioplit, de cele mai multe ori betiv si de alte multe ori nespalat. Daca trece unul pe langa tine, duhnind a transpiratie, sa stiti ca e rus. Mai intalnesti si printre romani specimene din astea, insa aici totul e la “superlativ”, cand zic ca duhneste, pai duhneste, tata, nu jucarie, “de-ti cade parul din nas”, ca sa folosesc o expresie consacrata. Sa treaca pe langa tine o femeie duhnind a transpiratie iti provoaca o repulsie ce cu greu ti-o poti reprima. Poate fi ea si Angelina Jolie. Deodorantul, se pare ca, inca nu a intrat in vocabularul lor.

Cum arata rusoaicele, ca femei? In afara faptului ca sunt preponderent blonde cu ochii albastri, nu se ridica cu nimic peste romance si unguroaice. Doar ca numar. La 100 de milioane de femei este normal sa gasesti mai multe femei frumoase decat la un popor cu 10 milioane. Dar stiti cum e: “Are balta peste, dar si multa apa peste el”. Ca si la coreeni, i-am intrebat si pe rusi ce parere au despre femeile lor. Din mai multe surse, ideea de baza e cam aceeasi: “Rusoaicele sunt bune pana la 30 de ani, dupa aia sunt oribile”. Ceea ce mi s-a parut cat se poate de realist. Eu as fi zis chiar mai putin de 30 de ani, dar sunt cam carcotas de felul meu, asa ca ma subordonez ideii generale. In concluzie, daca va tin curelele, luati-va rusoaice, dar aveti grija sa le schimbati o data la 5 ani.

Ca fizionomie nu as zice ca sunt un popor gras, desi mananca de sparg. Insa probabil au arderile puternice si inca o chestie pentru care, de data asta, ii apreciez: mancarea lor nu are E-uri. Painea are gustul ala de PAINE, pe care nu l-am mai simtit de multa vreme si este grea, are densitate, consistenta. Dar pana la urma: “Fie painea cat de rea/ Tot mai bine-n tara mea”