Ca sa ajungem la hotel, soferul nostru s-a bagat pe niste stradute inghesuite, de cartier, pline de gropi, de ne pierise orice entuziasm. In fine ajungem la Hotel Lotus. Inauntru ce sa vezi? Am intrat intr-o alta lume. Nu mai eram in Rusia, ma intorsesem in Korea, asta si pentru faptul ca apartinea unei companii puternice, CS Total, cea care practic asigura pentru Shell cea mai pare parte a personalului pentru commissioning, aceasta avand sediul in Korea. Mergem sa ne instalam in camere: totul e pus la punct, camera are living si dormitor, e ca un apartament. Nu am ce sa carcotesc, totul e impecabil, exista si laptop conectat la internet. Suntem anuntati ca masa de seara incepe de la ora 18.00, fiind asigurata de companie, mai putin bauturile alcoolice. Acestea se platesc separat. OK. Mergem un pic prin zona, sa dam o tura, sa respiram putin “aer proaspat de la Mama Rusia” si dupa aia mancam.

Restaurantul arata cam de 4 stele. Nu prea mare, de altfel nici hotelul nu-i mare. E locul ideal pentru o cina romantica: semi-intuneric, tavanul arata ca o bolta instelata, lumanari aprinse la mese, muzica in surdina. Qui prodest? N-am fost anuntat sa-mi aduc si nevasta cu mine, iar treaba aia cu “rusoaicele sunt cele mai frumoase femei din lume” pastrati-o ca pe o poveste frumoasa. E ca la pescuit: are balta peshte, dar si multa apa peste el. (cer scuze, dar pe calculatorul de pe care scriu, nu am diacritice)

Ni se aduce meniul: bine ca avem scaun cu spatar, ca am fi dat pe spate cand am vazut preturile: cam pe la 30$ un fel principal de mancare, pastele erau ceva mai ieftine evident. Nu-i problema, plateste compania, stam linistiti. Mancarea bunicica. Portiile cam mititele pentru pretul ala, insa servirea a fost ireprosabila. Berea nu e in meniu, numai racoritoarele. Daca vrem bere, trebuie sa mergem la bar. In fine, bem acum un suc si ne dregem pe urma - am zis. Cand ma uit la preturi, alta surpriza: o salata de fructe 30$, un suc natural de mere 10$. Intrebam cat e o bere. Ni se raspunde ca 2$. “Pai, sa dea dracii, care o mai consuma otravurile astea de fructe”. Traiasca berea!

Foto 1: Imagine din Yuzno (n-ai zice ca esti la oras)

Foto 2: Hotel Gagarin

Foto 3: Un coleg englez si-a echivalat licenta auto pt a putea conduce in Rusia. Cum arata sediul Scolii de soferi (plus o parte a Serv. Pasapoarte), va las sa apreciati (ca, va las sa depreciati nu se poate spune)